Realme

Realme 9 Pro 5G 8/128GB

Realme

Realme 9 Pro 5G 8/128GB

Изберете боја

Избери тарифен модел

Само уред

64 MP + 8 MP + 2 MP

Android 12

6.6 Touchscreen

128 GB

Детални спецификации

Цена (еднократно)

20.099 ден.
Realme

Realme 9 Pro 5G 8/128GB

Избрана боја

Црна

Пакет

Само уред

Цена (еднократно)

20.099 ден.

Детални спецификации

Основни карактеристики

 • Производител

  Realme

 • Комерцијален назив

  Realme 9 Pro 8/128

 • Кодна ознака на моделот

  RMX3472

 • Оперативен систем

  Android 12

 • e-SIM

  Не

 • Тип на СИМ-картичка

  SIM1: Nano SIM SIM2: Nano SIM

 • Екран

  6.6 Touchscreen

 • Достапни бои

  Црното

Главна камера карактеристики

 • Главна камера резолуција

  64 MP + 8 MP + 2 MP

 • Видеозапис (да/не)

  Да

 • Блиц (да/не)

  Да

 • Aвтофокус (да/не)

  Да

 • Детекција на лице (да/не)

  Да

 • Детекција на насмевка (да/не)

  Да

 • Geo-tagging (да/не)

  Да

 • LED-блиц (да/не)

  Да

 • HDR (да/не)

  Да

Помошна камера карактеристики

 • Помошна камера резолуција

  16 MP

 • Видеозапис (да/не)

  Да

 • Блиц (да/не)

  Да

 • Aвтофокус (да/не)

  Да

 • Детекција на лице (да/не)

  Да

 • Детекција на насмевка (да/не)

  Да

 • Geo-tagging (да/не)

  Да

 • LED-блиц (да/не)

  Не

 • HDR (да/не)

  Да

Процесор

 • Тип

  Qualcomm Snapdragon 695 5G

 • Такт

  2,2 GHz, двојно јадро, Kryo 470 + 1,8 GHz, Hexa Core, Kryo 470

 • Чипови

  ARM Octa Core

Меморија

 • RAM

  8 GB

 • Интерна

  128 GB

 • Екстерна

  Да, до 256 GB

Мобилна мрежа

 • 2G мрежа

  Да

 • 3G мрежа

  Да

 • 4G (LTE)

  Да

 • 5G

  Да

HD Voice

 • VoLTE

  Да

 • VoLTE сертифициран во мрежата на МТС

  Не

Звук

 • FM/Stereo FM/Нема радио

  Не

 • 3.5 mm приклучок (да/не)

  Да

Батерија

 • Капацитет

  5000 mAh

 • Тип

  Li-Po

Комуникација

 • GPS/A-GPS/нема 

  Да

 • WiFi (да/не)

  Да

 • USB и верзија (да/не)

  Да

 • Со мобилна мрежа

  Да

 • NFC (да/не)

  Да

 • Bluetooth и верзија  (да/не)

  Да, v5.1

Пораки

 • SMS (да/не)

  Да

 • MMS (да/не)

  Да

 • Email (да/не)

  Да

 • Push Email (да/не)

  Да

 • IM (да/не)

  Не

Димензии

 • Тежина

  195 g

 • Димензии

  164,3 x 75,6 x 8,5 mm

 • Форма/Тип

  Touchscreen monoblock

Mесто за вашите прашања

E-адреса

Испрати ни е-пошта на info@mtel.mk

Повик

Повикај 15010 и заштеди време

Социјални мрежи

Следи нè на Facebook, Youtube, LinkedIn и Instagram

Филијала

Посети ја нашата експозитура и дознај сè што те интересира