Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8GB/128GB

Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8GB/128GB

Изберете боја

Избери тарифен модел

Само уред

64 Mpx

Android 11

6,55 Touchscreen

128 GB

Детални спецификации

Цена (еднократно)

22.799 ден.
Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8GB/128GB

Избрана боја

Црна

Пакет

Само уред

Цена (еднократно)

22.799 ден.

Детални спецификации

Основни карактеристики

 • Производител

  Xiaomi

 • Комерцијален назив

  Xiaomi 11 Lite 5G NE

 • Оперативен систем

  Android 11

 • Екран

  6.55 Touchscreen

 • Достапни бои

  Сиво, бело, сина

Главна камера карактеристики

 • Главна камера резолуција

  64 Mpx

 • Видеозапис (да/не)

  N/A

 • Блиц (да/не)

  N/A

 • Aвтофокус (да/не)

  N/A

 • Детекција на лице (да/не)

  N/A

 • Детекција на насмевка (да/не)

  N/A

 • Geo-tagging (да/не)

  N/A

 • LED-блиц (да/не)

  N/A

 • HDR (да/не)

  N/A

Помошна камера карактеристики

 • Помошна камера резолуција

  20 MPx

 • Видеозапис (да/не)

  N/A

 • Блиц (да/не)

  N/A

 • Aвтофокус (да/не)

  N/A

 • Детекција на лице (да/не)

  N/A

 • Детекција на насмевка (да/не)

  N/A

 • Geo-tagging (да/не)

  N/A

 • LED-блиц (да/не)

  N/A

 • HDR (да/не)

  N/A

Процесор

 • Тип

  Qualcomm Snapdragon 778G 5G

 • Такт

  8 вкупно јадра , MAX 2,4 GHz

Меморија

 • RAM

  8 GB

 • Интерна

  128 GB

 • Екстерна

  N/A

Мобилна мрежа

 • 2G мрежа

  Да

 • 3G мрежа

  Да

 • 4G (LTE)

  Да

 • 5G

  Да

HD Voice

 • VoLTE

  N/A

 • VoLTE сертифициран во мрежата на МТС

  N/A

Звук

 • FM/Stereo FM/Нема радио

  N/A

 • 3.5 mm приклучок (да/не)

  N/A

Батерија

 • Капацитет

  4250 mAh

 • Тип

  Li-Po

Комуникација

 • GPS/A-GPS/нема 

  Да

 • WiFi (да/не)

  Да

 • USB и верзија (да/не)

  Да

 • Со мобилна мрежа

  N/a

 • NFC (да/не)

  N/a

 • Bluetooth и верзија  (да/не)

  Да, v5.2

Пораки

 • SMS (да/не)

  Да

 • MMS (да/не)

  Да

 • Email (да/не)

  Да

 • Push Email (да/не)

  N/a

 • IM (да/не)

  N/a

Димензии

 • Тежина

  158 g

 • Димензии

  160,5 x 75,7 x 6,8 mm

 • Форма/Тип

  Touchscreen

Mесто за вашите прашања

E-адреса

Испрати ни е-пошта на info@mtel.mk

Повик

Повикај 15010 и заштеди време

Социјални мрежи

Следи нè на Facebook, Youtube, LinkedIn и Instagram

Филијала

Посети ја нашата експозитура и дознај сè што те интересира