Samsung

Samsung Galaxy A53

Samsung

Samsung Galaxy A53

Изберете боја

Избери тарифен модел

Само уред

64.0 MP + 12.0 MP + 5.0 MP + 5.0 MP

Android 12

1080 x 2400 (FHD+) 6.5" Super AMOLED

128GB

Детални спецификации

Цена (еднократно)

27.899 ден.
Samsung

Samsung Galaxy A53

Избрана боја

Црна

Пакет

Само уред

Цена (еднократно)

27.899 ден.

Детални спецификации

Основни карактеристики

 • Производител

  Samsung

 • Комерцијален назив

  Samsung Galaxy A53 5G

 • Оперативен систем

  Android 12

 • e-SIM

  N/A

 • Тип на СИМ-картичка

  Dual sim - Nano-SIM (4FF)

 • Екран

  1080 x 2400 (FHD+) 6.5" Super AMOLED

 • Достапни бои

  Црна, сина, портокалова, бела

Главна камера карактеристики

 • Главна камера резолуција

  48.0 MP + 8.0 MP + 5.0 MP + 2.0 MP

 • Видеозапис (да/не)

  Да

 • Блиц (да/не)

  Да

 • Aвтофокус (да/не)

  Да

 • Детекција на лице (да/не)

  N/A

 • Детекција на насмевка (да/не)

  N/A

 • Geo-tagging (да/не)

  N/A

 • LED-блиц (да/не)

  Да

 • HDR (да/не)

  N/A

Помошна камера карактеристики

 • Помошна камера резолуција

  32.0 MP

 • Видеозапис (да/не)

  Да

 • Блиц (да/не)

  Не

 • Aвтофокус (да/не)

  Не

 • Детекција на лице (да/не)

  N/A

 • Детекција на насмевка (да/не)

  N/A

 • Geo-tagging (да/не)

  N/A

 • LED-блиц (да/не)

  Не

 • HDR (да/не)

  N/A

Процесор

 • Тип

  Осумјадрен

 • Такт

  2.4GHz,2GHz

Меморија

 • RAM

  6 GB

 • Интерна

  128 GB

 • Екстерна

  MicroSD (Up to 1TB)

Мобилна мрежа

 • 2G мрежа

  Да

 • 3G мрежа

  Да

 • 4G (LTE)

  Да

 • 5G

  Да

HD Voice

 • VoLTE

  N/A

 • VoLTE сертифициран во мрежата на МТС

  N/A

Звук

 • FM/Stereo FM/Нема радио

  N/A

 • 3.5 mm приклучок (да/не)

  N/A

Батерија

 • Капацитет

  5000mAh

 • Тип

  Li-Po

Комуникација

 • GPS/A-GPS/нема 

  N/A

 • WiFi (да/не)

  Да

 • USB и верзија (да/не)

  USB 2.0, Type-C

 • Со мобилна мрежа

  N/A

 • NFC (да/не)

  Да

 • Bluetooth и верзија  (да/не)

  Bluetooth v5.1

Пораки

 • SMS (да/не)

  Да

 • MMS (да/не)

  Да

 • Email (да/не)

  Да

 • Push Email (да/не)

  N/A

 • IM (да/не)

  N/A

Димензии

 • Тежина

  189

 • Димензии

  159.6 x 74.8 x 8.1

 • Форма/Тип

  Touchscreen

Mесто за вашите прашања

E-адреса

Испрати ни е-пошта на info@mtel.mk

Повик

Повикај 15010 и заштеди време

Социјални мрежи

Следи нè на Facebook, Youtube, LinkedIn и Instagram

Филијала

Посети ја нашата експозитура и дознај сè што те интересира