ТВ серија – Авионџии

04.03.2022.
ТВ серија - Авионџии

Ексклузивно на mSAT TV
Жанр: комедија

Овој ситком ги следи авантурите на бунтовните стјуарди и пилоти на една имагинарна авиокомпанија. Како казна, Мацан, Цегер, Нина и Медена се назначени да бидат дел од авионски екипаж чијшто персер е најстрогата персерка, Дана која има за задача да ги дисциплинира и доведе во ред.

За хаосот да биде уште поголем се грижат мајсторите кои ги одржуваат авионите – Крца и Миле, двајца сосема различни, но совршено компатибилни најдобри другари.

Секоја епизода го следи летот во некој нов град каде што екипажот наидува на нови луди патници и најразлични перипетии и опасности што ги носи животот меѓу облаците. Но, она што ја прави посебна нивната мала група се љубовта и пријателството што се раѓаат меѓу нив, па заедно успеваат да ги надминат сите проблеми и опасности и да си го најдат патот дома.

Сценарио: Татјана Илиќ, Милена Деполо, Милица Константиновиќ

Режија: Сузана Пурковиќ, Александар Савиќ, Душан Поповиќ

Улоги: Младен Совиљ, Иван Ѓорѓевиќ, Софија Јуричан, Бојана Ковачевиќ, Славен Дошло, Ненад Хераковиќ, Ненад Стојменовиќ, Марија Бабиќ, Јелена Ракочевиќ, Марјан Тодоровиќ, Милош Ѓорѓевиќ, Тони Михајловски