ТВ серија – Црна Свадба

02.02.2022.
ТВ серија - Црна Свадба

Ексклузивно на Superstar на mSAT TV
Жанр: хорор, мистерија, трилер

Во мало село во источна Србија, Митар има помрачување на умот и убива 12 луѓе, а потоа, пред очите на Петар, преговарач за Безбедносно-информативната агенција (БИА), си пука во глава откако го изговара зборот „катабаза“ којшто кај Петар буди тешки емоции од минатото во врска со смртта на неговиот син. Обидувајќи се да ги расветлат мотивите за злосторството, Петар и инспекторите Томиќ и Благојевиќ го повикуваат психологот Наташа, како експерт, да утврди дали Митар бил ментално болен. Наташа е во бизарна сексуална врска со политичар, а расчинетиот монах Тихон ја следи и опседнува со приказната дека нејзината ќерка Ида е во опасност. Петар води самостојна истрага во која открива дека зад овој масакр лежи влашката магија. Волшебникот го препознава проблемот во Наташа. Кога Ида ќе заврши во болница, Наташа го менува ставот и се отвора кон „натприродното“…

 

Сценарио: Страхиња Маџаревиќ

Режисер: Дејан Тончиќ

Улоги: Уликс Фехмиу, Никола Којо, Јелена Ѓокиќ, Тони Михајловски