ТВ серија – Aзбука на нашиот живот

16.02.2022.
ТВ серија - Aзбука на нашиот живот

Ексклузивно на mSAT TV
Жанр: драма

„Азбука на нашиот живот“ е модерна драмска серија базирана на мотиви од популарните романи „Азбука на мојот живот“ и „Машка азбука“ на писателката Мирјана Бобиќ Мојсиловиќ. Во срцето на интригантната, забавна, но понекогаш и тешка, трагикомична приказна е брачниот пар Поповиќ којшто е во брак 25 години. Тие се водени од студентската љубов и младешкиот ентузијазам – желбата за успех во едно тривијално општество во коешто се е дозволено и каде што постојат само статусот, кариерата и парите. Четврт век подоцна, откако ги стекнале сите материјални добра, додека нивните деца студираат и поминуваат време во странство, ова навидум идеално семејство почнува да се распаѓа. Со паралелен приказ на женската и машката страна, преку динамиката на дејствијата и приказните кои ја збогатуваат драмата со личното искуство на главните ликови, серијата ни носи гола приказна за многу актуелни општествени феномени – кризата на семејните и меѓучовечките односи, средновековната криза, кризата на нашето општество.

Сценарио: Борис Гргуровиќ, Милица Јефтиќ

Режија: Јелена Бајиќ Јочиќ

Глумци: Александра Јанковиќ, Јадран Малкович, Миона Марковиќ, Ѓорѓе Мишина