ТВ серија – Kлан

16.02.2022.
ТВ серија - Kлан

Eксклузивно на mSAT TV
Жанр: трилер, комедија

Два провинциски пробисвета и покрај бројните пречки успеваат да се искачат на самиот врв на подземјето со своите бескрупулозни и сурови постапки.

Убиството на Тигар, најголемиот мафијашки бос во овој дел од Европа го потресе српското подземје до сржта. Многумина сакаат да го заземат неговото место, картите повторно се делат, сите го сакаат својот дел од пленот и подготвени се да направат сѐ за да го добијат… На маргините на тој свет, Шок и Паша, провинцијалци и не претерано успешни ситни крадци, штотуку ја започнуваат својата кариера која ќе ги доведе до незамисливи височини… Замислена како длабок и досега невиден увид во самото срце на криминалните организации и нивните бројни афери, оваа модерна акциона драма со фуриозен ритам го следи подемот на двајца ситни криминалци во светот на српското подземје. Ова е нивниот пат, ова е нивната приказна.

Сценарио: Бобан Скерлиќ

Режија: Бобан Скерлиќ

Актери: Александар Димитријевиќ, Недим Незировиќ, Феѓа Штукан, Владимир Ковачевиќ, Ненад Поповиќ, Младен Совиљ, Иван Зариќ, Стојан Ѓорѓевиќ, Сава Стојановиќ, Урош Јовчиќ, Милош Танасковиќ, Милош Петровиќ Тројпец, Дејан Карлечик, Никола Вујовиќ, Анѓела Поповиќ, Милена Божиќ

Klan img