ТВ серија – Херои на нашето време

24.02.2022.
ТВ серија - Херои на нашето време

Ексклузивно на mSAT TV
Жанр: комедија

Главниот лик во серијата е Велимир Чичановиќ, познат како Чичко, некогашен миленик на девојките, се оженил во 4-та година факултет, па студирал уште 5 години, ја изгубил самодовербата, сменил 3 партии и во третата стигнал до позиција на држач на чадорот на партискиот лидер, паднал во долгови и се приклучил на големата армија губитници.

Нашата приказна започнува со неочекуваната понуда до Чичак да заземе важна и одговорна позиција во општеството. Фактот што неговата биографија е празна, неговото CV е речиси „табула раса“ без значителен успех, го прави да биде квалификуван токму од таа причина: тој не направил ништо, ниту добро ниту лошо. Важно е дека не направил ништо лошо, никогаш не направил проблем, ништо не расипал, украл. Тоа во одреден момент станува важно.

Животот ги промеша своите карти и на Чичко конечно му се падна вистинската. Дали навистина станува збор за „вистинската“ карта? Дали нашиот херој е способен да одигра правилно? Дали неговото семејство е подготвено да поднесе успех и нов статус во општеството? Пробивањето кон подобра иднина ќе ги вкрсти патиштата на хероите од нашата серија, а од заборавот ќе произлезат делови од подоброто минато. Нивните судбини наидуваат на неочекувани пресвртници, раскрсници, дилеми и искушенија.

Сценарио: Синиша Павиќ, Љиљана Павиќ (соработник)

Режија: Михаило Вукобратовиќ, Иван Стефановиќ

Улоги: Игор Ѓорѓевиќ, Мина Лазаревиќ, Бранко Цвејиќ