ТВ серија – Калап

22.02.2022.
ТВ серија - Калап

Ексклузивно на mSAT TV
Жанр: драма, трилер

Мини-серијата „КАЛАП“ се базира на елементи од вистински приказни од аферата „исчезнати бебиња“. Оваа афера беше отворена во Србија на почетокот на 2000-тите, а го опфаќа периодот од седумдесеттите години на дваесеттиот век. Дејството во серијата е сместено во сегашно време во кое поранешниот полицаец, а сега приватен истражител Љуба, се обидува да ја дознае вистината на барање на група родители на исчезнати бебиња. Љуба брзо сфаќа дека случаите се застарени и дека она што родителите го нарекуваат докази всушност се несигурни индиции. Сепак, Љуба се фокусира на истрагата за киднапирањето на бебето на Наталија кое се случило пред родилиштето, пред 20 години. Љуба е вљубен и искрено верува дека случајот е поврзан со трговија со бебиња, но не е ни свесен дека го чека големо разочарување.

Режисер: Вук Ршумовиќ

Сценарио: Вук Ршумовиќ, Алекса Ршумовиќ

Актери: Миливоје Обрадовиќ, Нада Шаргин, Саша Торлаковиќ