mSAT TV авантура #7 – Мијачија

12.04.2022.
mSAT TV авантура #7 - Мијачија

Уште една mSAT TV авантура е официјално завршена! Овој пат Ана и Мане од Adventure.mk беа во мијачкиот крај – еден од најживописните во нашата татковина.  Првиот ден го почнаа со прекрасна пролет – сини неба, сонце и пријатна темпетартура. Секако ѕведа на денот беше нивниот најверен пријател Арон кој максимално го искористи прекрасното време да трча и да биде слободен.

Вториот ден од авантурата – значителна промена на околностите. Како што сите знаеме, заладувањето на надоморска височина над 1000 метри кадешто и тие беа – значи вистинска зима! Нов снег, облаци и значително намалување на температурите. Но ништо од тоа не ги запре нашите авантуристи да ги посетат Лазарополе, Гари, Јанче, Битуше, Ростуше, Велебрдо, Могорче и Жировница.

Следете нѐ на Инстаграм за повеќе информации за нашата следна и последна mSAT TV авантура. Следува и изненадување! Погледнете ја галеријата од прекрасни фотографии кои Ана и Мане ги направија.