TВ серија – Српските јунаци на средниот век

09.02.2022.
TВ серија - Српските јунаци на средниот век

Ексклузивно на Superstar на mSAT TV
Жанр: Долгометражна документарна серија

Историјата не е вистина. Таа не е исцрпена реалност. Мора да гледаме на историјата како на гледна точка од која една култура ги набљудува минатите настани. Историјата и традицијата на секој народ имаат потреба од херои. Додека историјата опишува што се случило, традицијата опишува што можело да се случи во животите на хероите. Некои се предодредени да бидат херои од своето раѓање, други стануваат херои по игра на судбината, со меч или со нивната мудрост, додека некои се создадени од народот.

Режисер: Гордан Матиќ

Сценарио: Гордан Матиќ

Актери: Бранка Пујиќ, Анѓела Јовановиќ, Горан Илиќ