Politika për biskota e Shoqërisë për Tregti dhe Shërbime MTEL SHPKNJP Shkup (https://mtel.mk)

Çfarë janë biskotat (cookies)?

Biskotat janë skedarë të vegjël tekstualë që faqen e internetit që e vizitoni i vendos në kompjuterin ose pajisjen Tuaj celulare për t’i ruajtur informacionet rreth vizitës suaj. Këta skedarë tekstualë mund të lexohen nga faqet e internetit që i vizitoni dhe të ndihmojnë në identifikimin Tuaj kur të rihapni të njëjtën faqe të internetit. Biskotat janë “pasive” sepse përmbajnë informacione që shfletuesi juaj mund t’i kthejë, por nuk përmbajnë programe, viruse ose softuer me qëllim të keq. Biskotat zakonisht skadojnë pas një periudhe të caktuar kohore, e cila mund të zgjasë nga disa minuta deri në më shumë se një vit.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të biskotave dhe ato zakonisht klasifikohen sipas kohëzgjatjes, domenit të cilit i përkasin dhe dedikimit (qëllimit):

Biskotat sipas kohëzgjatjes mund të ndahen në dy kategori: “gjatë sesionit” dhe “të përhershme (të vazhdueshme)”.

Biskotat gjatë sesionit janë të përkohshme dhe fshihen kur do ta mbyllni shfletuesin ose pas një periudhe të caktuar të joaktivitetit. Biskotat e përhershme mbesin në kompjuterin Tuaj deri në datën/kohën e skadimit të përcaktuar nga kreatori i biskotave.

Sipas domenit të cilit i përkasin biskotat ndahen në:

Biskota të vendosura nga pronari i domenit që vizitohet, gjegjësisht Bonatti dhe biskota të vendosura nga palët e treta, nga domeni tjetër përveç atij që e ka vizituar përdoruesi.

Më shumë informacione rreth llojit të biskotave që i vendos Bonatti sipas dedikimit (qëllimit) mund të lexoni në pjesën “Biskotat që i vendosim”.

Çfarë bëjnë biskotat?

Biskotat mund të përmbajnë shumë lloje informacionesh në lidhje me vizitën tuaj në  faqe të caktuar të internetit, por më shpesh përdoren për t’i ruajtur preferencat e zgjedhura, të tilla si gjuha, madhësia e shkronjave, përmbajtja e shportës së blerjeve, cilësimet e privatësisë dhe statusi i hyrjes. Biskotat nuk përmbajnë të dhëna personale ose private për ju, por mund të mbledhin informacione në lidhje me shprehitë tuaja të kërkimit. Në pjesën më të madhe, biskotat e përmirësojnë përvojën tuaj të përdoruesit me kërkimin me atë që  parandalojnë që të zgjidhni vazhdimisht të njëjtin opsion sa herë që vizitoni ndonjë faqe.

Megjithatë, faqet e internetit përdorin gjithashtu biskota që shërbejnë për të reklamuar në pajtim me interesat tuaja bazuar në preferencat e zgjedhura ose përmbajtjen e faqeve që i keni vizituar. Për këto arsye, disa përdorues të internetit i fshijnë ose refuzojnë disa lloje të biskotave, gjegjësisht biskota nga faqe të caktuara.

A mund t’i fshij biskotat?

Po, mund t’i kontrolloni biskotat e ruajtura në kompjuterin Tuaj dhe t’i fshini disa ose të gjitha. Megjithatë, çdo shfletues ka procedurë të ndryshme për këtë qëllim.

Kini parasysh se në disa raste, fshirja e biskotave do të ndikojë në përvojën Tuaj të përdoruesit kur të vizitoni përsëri ndonjë faqe. Për shembull, mund të detyroheni të hyni përsëri, ose artikujt e shtuar në shportën tuaj do të zhduken.

A mund ta vendos shfletuesin që t’i bllokojë biskotat?

Po, shumica e shfletuesve  Ju lejojnë të theksoni se cilat lloje të biskotave i pranoni ose do t’i refuzoni të gjitha biskotat. Meqë çdo shfletues është i ndryshëm, këtu janë disa nga më të zakonshmet:

Për të pamundësuar ndjekjen nga Google Analytics në të gjitha faqet e internetit, vizitojeni Google Analytics Opt-out.

Gjatë vizitës së disa faqeve mund të shihni mesazh paralajmërues që Ju rekomandon që t’i pranoni biskotat për përvojë optimale të kërkimit.

Si i përdorim biskotat?

Ne i përdorim biskotat në mënyra të ndryshme për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit në faqen tonë, detajet janë dhënë më poshtë.

Biskota që i vendosim

Të domosdoshme Biskotat e domosdoshme mundësojnë që faqja e internetit të jetë e përdorshme, përkatësisht i mundësojnë funksionet themelore, si navigacioni i faqes dhe qasja në zonat e mbrojtura. Pa këto biskota, faqja e internetit nuk mund të funksionojë siç duhet.
Preferenciale Biskotat preferenciale mundësojnë që faqja e internetit të mbajë mend informacione që e ndryshojnë mënyrën e sjelljes ose pamjen e faqes së internetit, si për shembull gjuha e preferuar ose rajoni në të cilin ndodheni.
Statistikore Biskotat statistikore ndihmojnë pronarët e faqeve të internetit të kuptojnë se si vizitorët komunikojnë me faqen e internetit duke mbledhur dhe raportuar të dhëna në mënyrë anonime.
Të marketingut Biskotat e marketingut përdoren për ndjekjen e vizitorëve përmes faqeve të internetit. Qëllimi është të shfaqen reklama që janë relevante dhe me interes për përdoruesin, dhe që janë gjithashtu të rëndësishme për reklamuesit si palë të treta.

 

  • Biskotat që do t’i hasni kur kërkoni në faqen e internetit të MTEL konsiderohen  biskota të “palëve të treta”. Kjo do të thotë që faqja e internetit MTEL përdor funksione të ofruara nga provajderët e jashtëm, si Facebook, Google, Youtube që i vendosin biskotat. Vetë biskotat e palëve të treta nuk janë të ndryshme nga biskotat e vendosura nga MTEL. E vetmja gjë që duhet pasur parasysh është se provajderi i jashtëm, dhe jo ​​MTEL, përcakton se çfarë lloji të të dhënave ruhen dhe si përdoren.
  • Lloji më i zakonshëm i biskotave të përdorura në faqen e internetit të MTEL vendosen nga Google Analytics, të cilat na ofrojnë të dhëna statistikore mbi trendet e përdorimit dhe na ndihmojnë të marrim vendime për faktin se cilat lloje të përmbajtjeve janë më të popullarizuara.

Biskotat e përdorura nga MTEL

Biskotat e domosdoshme të vendosura nga palët e treta

Emri i biskotës Kush e vendos Përshkrimi dhe qëllimi Kohëzgjatja
wp-wpml_
current_
language
youtube.com Përdoret për zbulimin nëse vizituesi e ka pranuar kategorinë e marketingut për afishen në biskota.
Kjo biskotë është e domosdoshme për harmonizim me GDPR në faqen e internetit.
2 vjet

 

Biskotat statistikore të vendosura nga palët e treta

Emri i biskotës Kush e vendos Përshkrimi dhe qëllimi Kohëzgjatja
_ga mtel.mk Regjistron identifikues unik që përdoret për të gjeneruar të dhëna statistikore për faktin se si vizituesi e përdor faqen e internetit. 2 vjet
_ga_# mtel.mk E përdor Google Analytics për të mbledhur të dhëna për faktin se sa herë përdoruesi e ka vizituar faqen e internetit, si dhe datat e vizitës së parë dhe të fundit. 2 vjet

 

Biskotat e marketingut të vendosura nga palët e treta

Emri i biskotës Kush e vendos Përshkrimi dhe qëllimi Kohëzgjatja
_fbp mtel.mk Facebook e përdor për të ofruar një sërë produktesh reklamuese, të tilla si ofertat e reklamave digjitale në kohë reale nga reklamuesit e palëve të treta. 3 muaj
tr facebook.com Facebook e përdor për të ofruar një sërë produktesh reklamuese, të tilla si ofertat e reklamave digjitale në kohë reale nga reklamuesit e palëve të treta. 3 muaj
VISITOR_
INFO1_LIVE
youtube.com Përpiqet ta vlerësojë rrjedhën e përdoruesve (transferimi i të dhënave dhe resurseve të nevojshme) në faqen e internetit në të cilën integrohen videot në YouTube. 179 ditë
YSC youtube.com Regjistron ID të vetme për të mbajtur statistika rreth videove në YouTube të shikuara nga përdoruesi Gjatë sesionit
yt.innertube
::nextId
youtube.com Regjistron ID të vetme për të mbajtur statistika rreth videove në YouTube të shikuara nga përdoruesi Përherë
yt.innertube
::requests
youtube.com Regjistron ID të vetme për të mbajtur statistika rreth videove në YouTube të shikuara nga përdoruesi Përherë
yt-remote-cast-available youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-cast-installed youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-
connected
-devices
youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-
device-id
youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-
fast-check
-period
youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-
session-app
youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë
yt-remote-
session-name
youtube.com I ruan cilësimet e video-pleerit të përdoruesit duke përdorur videot e inkorporuara në YouTube Përherë

Nëse keni ndonjë pyetje apo problem, ju lutemi na kontaktoni në ozlp@mtel.mk.

Vend për pyetjet tuaja

Adresa e postës elektronike

Na dërgoni një e-mail në info@mtel.mk

Thirrje

Thirrni 15010 dhe kurseni kohë

Rrjete sociale

Na ndiqni në Facebook, Youtube dhe Instagram

Filiale

Vizitoni filialen tonë dhe zbuloni se çfarë ju intereson